2023-03-17

Új, használt, vagy építkezés ?

Aki a lakásvásárlás mellett dönt, az első, amit végig kell gondolnia, hogy új vagy használt lakást szeretne vásárolni, esetleg építkezésbe fog. Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb, nagyon nehéz válaszolni, mert sok mindentől függ. Mindennek megvannak a maga előnyei, ezért alapos mérlegelést igényel a döntés. Nézzük egy kicsit részletesebben, hogy melyik mellett mi szól !

Családi fészek

Az új lakások sokszor azért vonzóak, mert több támogatást lehet rájuk igénybe venni. Egyrészt magasabb a támogatott hitel összege, másrészt igénybe vehető rá a fiatalok otthonteremető támogatása, valamint a Fészekrakó program is. Ezen felül az illetékkedvezmény vagy illetékmentesség is nagy előny lehet. A tervezés, illetve kivitelezés alatt álló lakásokhoz általában kedvezőbb áron lehet hozzájutni, ráadásul beleszólhatunk a szobák elrendezésébe és a belső burkolatok kiválasztásába is. A kivitelezés modern, az esetleges hibák pedig garanciálisak.
A használt lakás vásárlásának kétségkívül az alacsonyabb ár a fő előnye. Ugyanazért az összegért nagyobb ingatlant kaphatunk, és a helyszínt tekintve is nagyobb lesz a rendelkezésre álló választék. Ha a használt lakás vásárlás mellett döntünk, akkor akár azonnal is költözhetünk. Természetesen szükség lehet az állapottól függő kisebb-nagyobb felújításra, azonban a legfontosabb dolgokkal általában gyorsan lehet végezni, semmiképp sem húzódik olyan sokáig, mint egy építkezés. 
Az új és használt lakás vásárlás mellett felmerülhet az építkezés is. Ha ezt választjuk, akkor teljes mértékben személyre szabhatjuk az otthonunkat, minden úgy lesz kialakítva, ahogyan az nekünk a legjobb, ahogy megálmodtuk. Nagyon fontos azonban, hogy megbízható szakembereket találjunk a kivitelezéshez, akik nem vernek át, sem minőségi kérdésekben, sem anyagiakban.
lakásvásárlás nehéz kérdés, amit nem szabad elkapkodni. Gondolkozzunk sokat rajta, mérlegeljünk, írjuk össze az előnyöket, hátrányokat! Amennyiben új vagy használt lakás vásárlását fontolgatja, érdemes minket felkeresnie, ugyanis hatalmas választékkal állunk rendelkezésére mindkét téren! Bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük ! (az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát).

Az elmúlt 30 nap kedvenc posztjai